Witam i jak w temacie proponuje zmiany z kamieniołomami... Na poczatek kiedyś, kiedyś jak grałem to sie nazywało kopalnie chyba...
Moim zdaniem kamieniołomy to jest duża inwestycja, zwłaszcza na niskim poziomie, wiec na początek proponuje zmiany polegające na:
1. Wprowadzenie rudy, srebra i platyny. Rudę by się przetapiało w hucie.
2. Złoto i Ametyst. Można by było wprowadzić na zasadzie szansy znalezienie żyły złota/ametystu i dostać jakąś określoną ilość w zalerzności od ilości chochlików.
3. Wprowadzić ulepszenia chochlików. Chodzi o to, że np. nie karzdy potrzebuje alethitu lub bureli a chce tylko kamieni na budowe domu. Więc są np. poziomy chochlików:
a. Mogą kopać tylko kamienie i nie mają szansy na znalezienie dodatkowych zasobów.
b. Mogą kopać kamieinie i burele, mają małą szanse na znalezienie dodatkowych zasobów.
c. Mogą kopać wszystko i maja średnią szansę na znalezienie dodatkowych zasobów (rudy lub trafić na żyłe złota czy ametystu).
Kamieniołomy
Moderator: Aniołowie
-
- Bóg
- ID: 13
- Rasa: Cz³owiek
- Profesja: Rzemieślnik
Re: Kamieniołomy
Można to przemyśleć aczkolwiek nie za bardzo mi się podoba wprowadzanie rud metali...
E M P I R E W I L L R I S E !...
-
- ID: 890
Myślałem o czymś podobnym, ale o zmiany kopalni i chochlików na jakichś "czeladnikow", którzy podobnie by mieli tury, ale mogli być wysyłani w różne miejsca, nie tylko po kamień, ale też złoto, drewno, ryby, reagi, ametysty i resztę, zioła i reagi itd. W ten sposób każdy miałby szansę wykorzystać ten moduł i pomogłoby to zaczynającą swoją przygodę tworzącym. Oczywiście przydałby się odpowiedni balans i być może jakaś ścieżka rozwijania ich
-
- ID: 755
No to bez wprowadzania rud metali, bo moze faktycznie to troche by zmieniło balans gry... No to można by bylo wprowadzić żyły surowców z ilościami zalerznymi od poziomów chochlików i ich ilości.
Przydzielanie chochlików do innych zadańto inna para kaloszy, ale moim zdniaem nie jest to zły pomysł.
Przydzielanie chochlików do innych zadańto inna para kaloszy, ale moim zdniaem nie jest to zły pomysł.