Testowałem grę na kapłanie z wytrzymką zamiast siły ale nadal jest zbyt słaba.
W Dol Guldur w końcu musiałem założyć uzbro inaczej demon pustki przy 486.58 wytrzymałości zadawał zbyt duże obrażenia (pozostałe staty podobne/wyższe co mam w notatkach z zeszłej ery).
Jak już pisałem przydałaby się informacja ile faktycznie defa etc. ta wytrzymka daje (np. na ekranie uzbrojenia gdzie mamy podsuwanie defa z uzbro a wytrzymka pozostaje enigmą) bo tak to trzeba zgadywać.
I jak tak trudno ją zbalansować to można kapłanowi z 1,5 z rozdania w AP przesunąć w szybkość albo chociaż w siłę.
Druga sprawa to widzę zmniejszone obrażenia od ataków, podobno podrasowanie wytrzymki miało działać tylko na graczy ale jednak zdaje się, że coś się zmieniło.
Trzecia sprawa mimo, że mam wyższe staty dzięki masie PT w testowej erze to zdaje się, że dostaję jakąś połowę czaro co pamiętam z poprzedniej ery za 50 tur walki. Co najmniej część wynika pewnie z dodania pudłowania/uników na czarach (ciągle jakieś 25% ataków nieefektywnych) ale biorąc pod uwagę, że czary defensywne też nabijają umkę to raczej nie jedyny problem. Przypadkiem czaro w zestawie zostało obniżone o podobną wartość... czyżby tutaj też jakiś 'psikus'?
edit:
Jeszcze apropo czarów kapłana:
Skrzydła Archanioła (Koszt many: 300, inteligencja: 710)
Boskie obcowanie (Koszt many: 275, inteligencja: 1375)
Wcześniejszy czar def ma wyższy koszt mana niż następny. 2 ery temu bodaj ten czar miał też leczenie i dlatego był droższy, teraz nie ma to sensu.
Błogosławieństwo (Koszt many: 230, inteligencja: 799)
Wieczna chwała (Koszt many: 375, inteligencja: 1730)
Oba czary dostały trochę lepszy efekt ale wcześniejszy dostał mocniejszego boosta i biorąc pod uwagę, że jest 10PR tańszy to tego drugiego jeszcze bardziej nie opłaca się używać a jest ponad 200 AP inty pomiędzy tymi czarami...
Zmartwychwstanie (Koszt many: 990, inteligencja: 3150)
Dostało nerfa a analogiczny czar czarodzieja boosta ;(