W takim razie, nie uwazasz ze zamiast generalizujac w 2 punktach i zmieniac wszystko, warto by naprawic problem i napisac 'modyfikacja tarczy XYZ, w zwiazku z nieoczekiwanymi efektami uswiecenia skutkujacego blednym naliczaniem bonusu' co by rozwiazalo calkowicie rozwiazalo problem z ta konkretna tarcza?No to trochę nie wiesz, ale ja wiem, bo da się zrobić tarcze +30% bloków i właśnie dlatego postanowiłem tego nerfa dodać, jednocześnie rekompensując go poprawą działania bloków jako całości.
Jezeli bloki dzialaja jak nalezy co sugeruje Serath, to po cala reszta ruszac? Zamiast naprawiac 1 problem z w.wym tarczy, przez zmiane wzoru i zmiane efektu uswiecenia (i dodatkowo zmniejszeniem PR blokow), wprowadzane zostaje wiele niewiadomych co moze (ale nie musi) skutkowac albo kompletnym rozjechaniem blokow w jedna strone (beda calkowicie OP) albo w 2ga?
Nikt tego nie przetestuje w 100% w erze testowej, jezeli nie bedzie dzialac to raczej to zglosza, ale obawiam sie ze to przegnie w 2ga strona, i nikt tego nie zglosi bo bedzie to latwa droga do wygrania NE.
I super, nikt przeciez nie zarzuca ze to jest zla poprawka.Zgodnie z Waszym feedbackiem leci całkowita przebudowa wzorów na trafienia, dzięki której trafienia będą zależeć głównie od poziomu WB, ale z założeniem całkiem niezłej bazy początkowej, więc ogólnie trafienia będą łatwiejsze niż dotychczas. A więcej trafień to też skuteczniejsza walka na bloki...
Nie gralem, nie jestem w stanie skomentowac.Co do kontr to w temacie Marcjaka padło hasło, żeby ich obecnie nie zbytnio ruszać, więc co do zasady pozostają prawie bez zmian - z drobnym nerfikiem.
Skoro ja jej nie widzialem grajac od paru er, to ile osob ja tak naprawde widzialo na oczy? Moge ci z cala pewnoscia powiedziec ze takiej tarczy nie widzialem, i to co zostalo z AS'ow zapewne sie pod tym podpisze. Wiec przez wplyw tarczy ktorej nikt od dawien dawna nie widzial, zostaje ruszane cos co wzglednie dziala.Bloki zostają realnie POPRAWIONE a nie znerfione - skoro tarczy uświęconej na 30% nawet nie widziałeś, to pewnie zbyt mocno nie odczujesz różnicy w tej materii.
Wystarczy spojrzec na poprzedni topic, chociazby Marca, gdzie polowa punktow zostala skwitowana ironicznie. Rozumiem zawilosci historyczne pomiedzy graczami, ale zeby dyskusja miala sens, obie strony musza sie szanowac do pewnego stopnia, a roznice w opini powinny byc mniejwiecej przedstawione w konstruktywnej formie. BTW to dziala w obie stronyCaal - szczerze to powiedz mi, gdzie wykazuję owy brak rozsądku i poszanowania Waszych opinii - waszego czasu i feedbacku, bo wydaje mi się, że większość postulatów staram się realizować?
Oczywiscie ze nie, nie wszystko jest sensowne, realne badz osiagalne bez zachwiania balansu rozgrywki, ale po to jest wlasnie dyskusja prawda?Być może rozsądniej byłoby wprowadzić wszystkie wasze propozycje wrzucane na forum od reki i wtedy byłoby super, chociaż często Wasze wnioski się wzajemnie wykluczają, albo mają odwrotne założenia...?
Nie jestem pewien kto to w ten sposob komentowal, za wyjatkiem elek ktore sa generalnie zbyt ciezkie zeby je na danym poziomie uzyc (albo ktos wystawil je w smiesznie wysokiej cenie) elki HP (!!) schodzily na pniu. Elki MP, to tak, rynek jest martwy. Od poziomu Laba nikt ich nie kupuje, bo kazdy na absorbcji jedzie i w tydzien 200 elek wypija, co skutkowalo kompletnym przesyceniem rynku w elki MP i konczylo sie tym ze wszystkie ladowaly w miejskim.Co do zmniejszonej ilości mikstur - w trakcie ery wpadły do mnie też posłańce z informacją, że rynek mikstur jest martwy i nikt nic nie kupuje, bo elek jest nadmiar. Cóż - to nie moje widzimisię, tylko taki dostałem feedback i postanowiłem na niego odpowiedzieć.
Moze Toboe sie tez wypowie bo ja ogolnie nie mialem z tym problemu wiekszego.
Orgu, nikt nie zarzuca ci ze wszystko jest zle, tylko kupa problemow zostaje tylko ironicznie skwitowana badz w ogole nie skomentowana, i po wielu walkach dopiero wprowadzona (3 ery trwalo wprowadzenie minimalnych trafien, juz w erze kiedy Kronos zakonczyl ere Paladynem bylo to proponowane), gdzie nieistotne zmiany zostaja wprowadzone od reki.
Wez na przyklad GvG. Od 2 er wszyscy wspominaja (i to nawet na forum) ze to nie ma sensu (zwlaszcza przy tak malej puli graczy), a tutaj nagle rework GvG i temat wraca jak boomerang.
Mamy przeciez discorda, moze zamiast domyslow zgadywania i marnowania czasu, ustalic jeden dzien, w ktorym na osobnym stole wszyscy siada (ci ktorym sie chce i nie sa multikami xd ) i ustala z Toba co potrzeba zmienic i jak realistycznie to mozna zrobic na NE? Bo mam wrazenie ze feedback ktory dostajesz 'poslami' jest albo nieadekwatny do istoty problemu, albo jest po prostu narzekaniem.
Zrobic liste co gracze oczekuja vs co Staff moze zaproponowac i dojsc do jakiegos sensownego porozumienia?