Rozkuwanie itemow

Moderator: Aniołowie

ODPOWIEDZ
Szirke Mroczne Serce

ID: 0

Re: Rozkuwanie itemow

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

xD

Podwójne rozkuwanie sprawia nagle, że granie na rzemku nie jest nudne?

Mam dla ciebie newsa. Granie na rzemku ogólnie jest nudne. I ta profesja nie sprawdza się przy tak małej liczbie graczy. Jak chcesz sprawić, żeby gra rzemkiem była ciekawsza, to dodaj mu tetrisa do kucia, a nie rozbijaj balans gry dla wszystkich profesji

Also co ty chcesz odkryć na podwójnym rozkuciu? Że przedmiot będzie op? I co odkrywasz w efekcie walczącymi, że nie warto iść do labu i wieży maga, tylko lepiej od razu na cmentarz? Serio? Serio? xDDD

PS seph odkrył na rzemku że itemy z targu się łatwiej rozkuwa i teraz narzekasz na jego odkrycie 😎
Wirginix, Anielski Wieszcz

ID: 163
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Rzemieślnik

Post autor: Wirginix, Anielski Wieszcz »

Bo narzekasz na rozkuwanie xD mnie się podoba ten system i jakoś nikt na niego nie narzekał aż do tej ery. I nie chce mi się kłócić czy dawać argumenty za i przeciw xD to na odwal się już napisałem dwa. Wracam wypoczywać.
Szirke Mroczne Serce

Wracaj wypoczywać i daj się wypowiedzieć osobom, którym zależy żeby gra nie była karykaturą samej siebie, nie pozdrawiam
Szirke Mroczne Serce

Paul, Jeździec Lamki pisze: 11 sie 2025, o 09:18 A tarcze to tylko 30%? Kilka er temu były bodajże 49% co było limitem, paladyn jak uświęcał za mocną tarczę to bloki spadały zamiast rosnąć :P Ale tak, to było/jest OP i wtedy było wprowadzone to ograniczenie rozkuwania jw. Tylko Wir ciągle się upiera, że to nie było OP bo wtedy wygrał erę barbem xD
Also, „nikt nie narzeka na rozkuwanie”
Paul, Jeździec Lamki

ID: 366
Profesja: Kapłan

Post autor: Paul, Jeździec Lamki »

Co do 'nikt nie narzekał' to nie udawaj Wir, jedno co do czego się z Sepem jakoś zawsze zgadzacie to 'nie ruszać rzemka, jest dobrze'.
Inicjatyw żeby zrobić z tym jakiś porządek już było kilka, dzięki temu chociażby zostało wprowadzone znaczne utrudnienie kucia z każdym rozkuciem.
Sam też wiele razy proponowałem ogarnięcie uzbrojenia i rzemka bo z 90+% uzbro w tej grze to jest złom na przetopienie.
Reszta to parę OP znajdziek, potencjalnie jeszcze bardziej OP po przekuciu.
Jak system jest taki super to proszę o możliwość przekucia i zahartowania swoich czarów i tarczę +30+% absorpcji :D
Może w końcu magiczni przestaną zostawać w tyle gdzieś od poziomu labu właśnie.
A to jeszcze dyskutujemy tylko wpływ uzbro na grę reszty, nawet z exploitem mam wątpliwości czy to jakiś walczak zakończy erę tym razem bo nie pamiętam kiedy ostatnio była taka krótka era jak poprzednia a rzem nie dostał nerfa.

Szirke akurat Paul pomieszał kilka er w jednej wiadomości xD oczywiście mowa o tej co wkleiłeś.
I zrobił miszmasz. Zresztą pisałem już o tym, że system rozkuwania był poprawiany, zresztą sam rzemek też był poprawiany bardzo często. Popytaj Sepha ile razy był ruszany rzemek, skoro tak się na niego powołujesz xD
Szirke Mroczne Serce

Nawet nie chce mi się po raz setny powtarzać, że to, że coś było poprawiane nie oznacza, że już jest ok.

Also sugerujesz że rzem był wiele razy poprawiany, a dalej nie działa dobrze. Może rozwiązaniem JEDNAK jest ten system skrajnie uprościć, a nie dalej dłubać i łatać jedne bugi kolejnymi

Tak samo wiele razy były poprawiane bloki, kontry, uniki i co to ma do rzeczy? xD
Nigdy nie będzie idealnego balansu, zawsze coś od czegoś będzie lepsze. Z prostej przyczyny brak ludzi by każdą profesje wyrównać do innych i by wszystko sprawdzić.
Szirke Mroczne Serce

Brak mi już słów. I tak nikt tego tematu nie przeczyta, ale mam nadzieję że org kiedyś rzuci okiem i wyciągnie chociaż jakiś wniosek, w przeciwieństwie do ciebie

Gra się zmienia z Ery na erę coś nowego jest wprowadzane/poprawiane i chyba logiczne jest, że jakieś są błędy, tak jak w tej erze chociażby sklep miejski i rozkucia z niego.
ODPOWIEDZ