Rozkuwanie itemow

Moderator: Aniołowie

ODPOWIEDZ
Wirginix, Anielski Wieszcz

ID: 163
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Rzemieślnik

Re: Rozkuwanie itemow

Post autor: Wirginix, Anielski Wieszcz »

Nie miałbyś elek +750 HP to byś nie robił na wbb proste, dziękuję sprawa rozwiązana, można się rozejść xD
Szirke Mroczne Serce

ID: 0

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

Obrazek
Szirke Mroczne Serce

„Wirginix” pisze:Broni różnych wartych uwagi można wymieniać dosyć sporo również tych co można kuć z planu.
Obrazek

Obrazek

Pojedyncze rozkucie, ale wiadomo, kucie z planów też jest ok, rozkuwanie nie jest op

Jak już porównywać nagole to rób takie co mają zbliżone parametry xD
Bo co to za porównanie nagoli, które mają -8% do tych co mają -1%. Lub są +732 do +510

Lamelkowe porównuj z nagolami kolczymi ;) tu masz więcej realnych parametrów.
Szirke Mroczne Serce

Chciałem ci porównać z lepszymi, ale pewnie, proszę

Obrazek

Ratio bonusu do siły 6,48 vs 4,38

Naprawdę?

No są itemki raz lepsze raz gorsze, zarówno kute z planów jak i te znaleźne. Jedne mają fatalny przelicznik inne wręcz piękny. Porównań można dać multum tylko co to ma do rzeczy, skoro odkąd istnieje rzemieślnik i kute przez niego itemki jedne są pożądane inne nie.
Dodatkowo ile założysz takich itemków, które mają aż -8% czy nawet -9%? Zwłaszcza na magicznym lub hybrydach, gdzie % ma znaczenie przy tym czy czar/aura wyjdzie.
A no i przy kuciu siła rzemka ma wpływ na siłę wykutego itemka, ale sądzę, że to pewnie wiesz? :P
Szirke Mroczne Serce

Daj mi przykład jednego przepisu, ktory nie jest śmieciem nieużywanym przez nikogo, który nie ma lepszej alternatywy z rozkucia na podobnym etapie

Bo ja mogę dać ci dużo więcej przykładów itemow, które są spoko, ale co z tego, skoro rozkute są dużo lepsze. Dużo więcej

Daj mi jeden
Serath

ID: 2205
Rasa: Wampir
Profesja: Nekromanta

Post autor: Serath »

Tarcze 30% bloków dostępne od pierwszego tygodnia ery są zjebane tak samo jak Żwir i z tym nie ma żadnej dyskusji xD
Tutaj nawet nie chodzi o efekt, które dają pierwszego dnia pojawienia się w grze, ale to jest taki masakryczny snowball, który rzutuje na wzgórze/basztę/jaskinię (o ile ktoś bije wb).

Kontrowersyjna wrzutka- z drugiej strony przekuwanie najbardziej ratuje chyba złodzieja, który jest niegrywalny z normalnym uzbro, bo nie ma nie siły xD barby nadymają sobie siły/wytrzymy i mają wywalone na -% wbrew temu, co mówi Żwir, nekrusy ratują się przydupasem, magiczni czarami def, a złodziej jest w dupie.
Na argumenty, że są teraz w topce z wbb nawet nie wiem co odpisać, bo i tak nie wejdą do krypty.

Co do limitu energii to dajcie spokój chłopaki, czasami po prostu nie ma opcji się wyklikiwać codziennie, czy nawet co trzy dni, sam w tej erze gram z doskoku.
Szirke Mroczne Serce

Obrazek

„Rozkuwanie jest ok”
„Zbalansowane”
😎
Jubek Wesołe Serce

ID: 1805
Rasa: Wilkołak
Profesja: Paladyn

Post autor: Jubek Wesołe Serce »

Słabe, 3 ery temu w drugim tygodniu 3x lepsze itemy latały. Klikać trzeba umieć ;)
ODPOWIEDZ