Zmiany w przekuwaniu oczami drwala.
Moderator: Aniołowie
-
Noein, Zapisany W Wieczności
- ID: 1161
- Rasa: Cz³owiek
- Profesja: Rzemieślnik
Zmiany w przekuwaniu oczami drwala.
Pewnie wielu już wie, że od kilkunastu Er jestem dedykowanym drwalem i w imieniu drwali muszę powiedzieć, że zmiany przekuwania ekwipunku wprowadzone w tej erze bardzo odbiły się właśnie na mej ukochanej mechanice imperium, i chciałem zapytać, czy zmiany te były również specjalnie wprowadzone z myślą by spowolnić szybkość zdobywania umiejętności drwalnictwa, i zarazem szybkość ścinania lepszych drzew i przechodzenia do kolejnych trudniejszych lokacji. Bo na prawdę progres dla drwala przez zmianę przekuwania został bardzo spowolniony. Może dało by radę jakoś to wyrównać, zwiększając mnożnik w bazie przedmiotu? Nie mówię, że ma być to nie wiadomo jaki wzrost mnożnika, ale chociaż troszkę, było by to na prawdę mile widziane.
No chyba że zmiany wprowadzone były przemyślane dokładnie i dogłębnie, biorąc, jak to się odbije na profesji związanej z drwalnictwem.
Dziękuję za uwagę, z poważaniem Noein.
No chyba że zmiany wprowadzone były przemyślane dokładnie i dogłębnie, biorąc, jak to się odbije na profesji związanej z drwalnictwem.
Dziękuję za uwagę, z poważaniem Noein.
-
Szirke Mroczne Serce
- ID: 0
Re: Zmiany w przekuwaniu oczami drwala.
Od etapu orczej warowni można łatwo złapać topór x6. Po niecałych 3 tygodniach ery dostałem od kolegi topór x11, można w lokacji trafić topór x15 i można ten topór rozkuć. Wydaje mi się, że progres w toporach jest nawet ok, chyba że po prostu brakuje ci topora x30
Also zmiany w rozkuwaniu nie zostały wprowadzone i przemyślane dogłębnie, bo Tit zrobił dosłownie tylko jedną rzecz z kilku, o których toczyły się dyskusje (nie zwiększył potencjału przepisów, nie zmieniał nic w znajdźkach, pewnie nawet nie ruszył miejskiego). Drwal to poboczna mechanika, myślę że znasz odpowiedź na swoje pytanie
Also zmiany w rozkuwaniu nie zostały wprowadzone i przemyślane dogłębnie, bo Tit zrobił dosłownie tylko jedną rzecz z kilku, o których toczyły się dyskusje (nie zwiększył potencjału przepisów, nie zmieniał nic w znajdźkach, pewnie nawet nie ruszył miejskiego). Drwal to poboczna mechanika, myślę że znasz odpowiedź na swoje pytanie
-
Sepe Waleczne Serce E Nder
- ID: 1385
- Rasa: Wilkołak
- Profesja: Barbarzyńca
-
Jubek Wesołe Serce
- ID: 1805
- Rasa: Wilkołak
- Profesja: Barbarzyńca
Dedykowany drwal brzmi jak farming.
-
Noein, Zapisany W Wieczności
- ID: 1161
- Rasa: Cz³owiek
- Profesja: Rzemieślnik
Czyli chcesz mi powiedzieć że, w grze RPG. Nie można być tylko Drwalem?? Skąd wyciągnąłeś takie wnioski że jest to czysto Farming?? Czyli twoim tokiem myślenia odgrywając Drwala w grze RPG. Mogę nim być, póki nie ścinam za dużo drzew??
-
Szirke Mroczne Serce
- ID: 0
Temat jest bardzo zabawny, więc żeby for fun pociągnąć go dalej - tak, dosłownie bycie dedykowanym drwalem podchodzi pod aktualną definicję farmingu w KI
(Żeby nie było, ten zapis w KI jest po prostu przestarzały i bardzo nieprzemyślany, ale jest, więc skoro już pytasz)
Dedykowany drwal literalnie służy wyłącznie do pozyskiwania w grze materiałów dla innych graczy lub gildiiFarming, czyli ewidentne wykorzystywanie konta wyłącznie do pozyskiwania w grze materiałów, dla innych graczy lub gildii, nie jest mile widzianą praktyką i w skrajnych przypadkach może być karana banicją nieprzekraczającą 7 dni. Jednakże każdy przypadek rozpatrywany będzie indywidualnie.
(Żeby nie było, ten zapis w KI jest po prostu przestarzały i bardzo nieprzemyślany, ale jest, więc skoro już pytasz)