Czary defensywne, paladyn.
Moderator: Aniołowie
-
- ID: 5444
- Rasa: Cz³owiek
Czary defensywne, paladyn.
Witam. Z tego co szybko przeczytałem, postacie magiczne posiadają 'Wymuszone rzucanie', jak sprawa ma się u paladynów? Jest możliwość ustawienia sensownej taktyki, by zawsze na początku rzucać czar defensywny jeden raz? Póki co korzystam z 'moja mana = 100%' jednak jak jestem offline, a zostanę zaatakowany więcej niż raz w ciągu resetu - postać czaru nie rzuci. Jak jestem w lokacji i expię.. musiałbym co walkę odnawiać manę lub zmieniać taktykę, gdy mana będzie spadać. Całą pierwszą turę też bez sensu rzucać czar.. Ma ktoś jakieś pomysły?
-
- ID: 493
Re: Czary defensywne, paladyn.
Podpisuję się pod pytaniem ;-D
-
- Strażnik
- ID: 0
Równiez podpisuje sie pod propozycja a dodatkowo fajnie gdyby pojawily sie nowe czary defensywne i ofensywne 

-
- ID: 163
- Profesja: Złodziej
Tak dla przypomnienia:
"Pozostałe cechy:
•Możliwość korzystania z magii (w ograniczonym zakresie).
•Mozliwość wzmacniania ciosów bronią białą przy pomocy magii.
•Przymus posiadania dodatniego statusu, pod groźbą utraty zdolności."
Obecne możliwości Paladyna w stosunku do innych profesji i tak są wielkie, a wy chcecie go jeszcze koksować xD I tutaj mowa o jego czarach. Paladyn to głównie postać walcząca, a nie magiczna.
"Pozostałe cechy:
•Możliwość korzystania z magii (w ograniczonym zakresie).
•Mozliwość wzmacniania ciosów bronią białą przy pomocy magii.
•Przymus posiadania dodatniego statusu, pod groźbą utraty zdolności."
Obecne możliwości Paladyna w stosunku do innych profesji i tak są wielkie, a wy chcecie go jeszcze koksować xD I tutaj mowa o jego czarach. Paladyn to głównie postać walcząca, a nie magiczna.
-
- ID: 1454
W poprzedniej erze grałem paladynem. Na to samo pytanie postawione ex- Arche otrzymałem mniej więcej taką odpowiedź:
"Matematyka. Trzeba liczyć procent many i aktualizować taktykę, chcieć to móc."
W zamkniętych lokacjach to faktycznie problem. A że jakoś nie wyobrażam sobie liczenia many, zmiany ustawień taktyki po każdej walce i czerpania przyjemności z gry, więc czary defensywne działały tylko na pierwszym napotkanym potworze.
"Matematyka. Trzeba liczyć procent many i aktualizować taktykę, chcieć to móc."
W zamkniętych lokacjach to faktycznie problem. A że jakoś nie wyobrażam sobie liczenia many, zmiany ustawień taktyki po każdej walce i czerpania przyjemności z gry, więc czary defensywne działały tylko na pierwszym napotkanym potworze.
''Gadać mi się nie chce, bo o czym tu gadać?
Gdyby sito podstawić, żeby sensu nałapać,
mikrogrudki nie uświadczysz, przelatuje bla, bla, bla, bla...''
Gdyby sito podstawić, żeby sensu nałapać,
mikrogrudki nie uświadczysz, przelatuje bla, bla, bla, bla...''
-
- Bóg
- ID: 13
- Profesja: Rzemieślnik
gdzieś już to było poruszane, aby wprowadzić w taktyce warunek umożliwiający wykonanie danej akcji tylko 1 raz - możliwe że się tym zajmiemy, ale raczej dopiero na kolejną erę
E M P I R E W I L L R I S E !...
-
Koksować? Chodzi tylko o to, by móc ustawić poprawną taktykę. Nie można zrobić czegoś w stylu 'wymuszania', jednak sprawdzałoby to pr pvp/pvm?
-
Powtórze jeszcze raz paladyn to głównie postać walcząca, a nie magiczna.
Przywilej do rzucania czarów przed walką mają postacie w pełni magiczne - czarodziej, kapłan, druid.
Można ustawić taktykę wystarczy dodać dobrze warunki tak aby czar był rzucany w odpowiednim momencie wystarczy poświęcić czas i obserwacje/wyliczenia przełożyć na taktykę.
No i ogólnie wejść głębiej w opcje jakie można ustawić w zwykłej taktyce.
Przywilej do rzucania czarów przed walką mają postacie w pełni magiczne - czarodziej, kapłan, druid.
Można ustawić taktykę wystarczy dodać dobrze warunki tak aby czar był rzucany w odpowiednim momencie wystarczy poświęcić czas i obserwacje/wyliczenia przełożyć na taktykę.
No i ogólnie wejść głębiej w opcje jakie można ustawić w zwykłej taktyce.
-
Postać walcząca, owszem. Wytłumacz mi jednak po co w ogóle system taktyki skoro nie można jej ustawić tak by była poprawna. Nie wyskakuj mi tu proszę z wyliczaniem. Obliczysz ile razy zostaniesz zaatakowany w ciągu resetu? To nie jest czynnik, który można sobie oszacować i będzie się zawsze zgadzał. Tutaj czynnikiem jest inny człowiek. Możesz zostać zaatakowany raz, dwa, pięćdziesiąt, różnie. Jeżeli chciałbym się zabezpieczyć przed każdą możliwością to zabrakłoby slotów na taktyki, a mnie pomysłów lub czasu na liczenie %tów many. Najłatwiej byłoby ustawić czar w 1 turze, owszem, ale ile ruchów będzie w niej oprócz czaru? Ile będę w przysłowiowe plecy? Poza tym, ustawiając taktykę, postać korzysta z tej jednej wybranej.. nie kilku jeżeli jedna nie spełnia określonych wymagań.
A przy okazji, paladyna wziąłem tylko by 'testować' grę w tej 'erze'. Nie była to nigdy moja główna postać i zapewne nie będzie. Chciałbym tylko, żeby wszystko działało 'sprawnie'. Aktualnie sytuacja za bardzo mnie nie trapi.. Inteligencja: 21.000 Mana: 73/73 Tutaj za dużo kombinować nie trzeba.
A przy okazji, paladyna wziąłem tylko by 'testować' grę w tej 'erze'. Nie była to nigdy moja główna postać i zapewne nie będzie. Chciałbym tylko, żeby wszystko działało 'sprawnie'. Aktualnie sytuacja za bardzo mnie nie trapi.. Inteligencja: 21.000 Mana: 73/73 Tutaj za dużo kombinować nie trzeba.
-
Wszystko można wystarczy tylko chcieć. Zoptymalizowanie taktyki owszem wymaga czasu, ale chyba o to w tej grze też chodzi. Przy obecnych możliwościach taktyki jest się wstanie rzucić kilka różnych czarów w jednej turze tak samo jak i zaatakować toporem/sztyletem/maczugą/itp.
Dla Ciebie widze taktyka jest nie poprawna, bo nie możesz rzucić czaru na początku rundy...
I tak wiele razy miałem taktykę tak optymalną, że atakowało mnie kilka osób i jakoś na tym nie cierpiałem. Więc jakoś nie bardzo trafia do mnie argument ilości ataków na reset.
Tyle PR w plecy ile czar zabiera. A PR w turze tyle ile jesteś wstanie wykonać minus PR pochłonięte przez czar.
Dla Ciebie widze taktyka jest nie poprawna, bo nie możesz rzucić czaru na początku rundy...
I tak wiele razy miałem taktykę tak optymalną, że atakowało mnie kilka osób i jakoś na tym nie cierpiałem. Więc jakoś nie bardzo trafia do mnie argument ilości ataków na reset.
Tyle PR w plecy ile czar zabiera. A PR w turze tyle ile jesteś wstanie wykonać minus PR pochłonięte przez czar.