Dwie postacie na jednym koncie
Moderator: Aniołowie
-
- Strażnik
- ID: 0
- Rasa: Cz³owiek
Dwie postacie na jednym koncie
Witam!
Pytanie skierowane głównie do doświadczonych graczy aczkolwiek każda opinia jest równie ważna!
Co myślicie gdybyśmy wprowadzili do imperium możliwość utworzenia drugiej postaci na tym samym koncie? Jakie są Wasze obawy w związku z powyższym? A może już dawno chcieliście poruszyć temat?
Jako nowy gracz spędzam sporo czasu w impie, często już bez eny bezsensownie przeglądam dosłownie WSZYSTKO. Uważam, że urozmaicenie rozgrywki w ten sposób byłoby bardzo ciekawym rozwiązaniem nie tylko dla samego gracza ale również dla całego świata imparium, w którym nie ukrywajmy brakuje ludu.
Jeśli temat uzyska aprobatę ludu impa zajmę się obmyśleniem zasady działania owego systemu. W oparciu o Wasze wypowiedzi(oczywiście już w nowym wątku):)
Pytanie skierowane głównie do doświadczonych graczy aczkolwiek każda opinia jest równie ważna!
Co myślicie gdybyśmy wprowadzili do imperium możliwość utworzenia drugiej postaci na tym samym koncie? Jakie są Wasze obawy w związku z powyższym? A może już dawno chcieliście poruszyć temat?
Jako nowy gracz spędzam sporo czasu w impie, często już bez eny bezsensownie przeglądam dosłownie WSZYSTKO. Uważam, że urozmaicenie rozgrywki w ten sposób byłoby bardzo ciekawym rozwiązaniem nie tylko dla samego gracza ale również dla całego świata imparium, w którym nie ukrywajmy brakuje ludu.
Jeśli temat uzyska aprobatę ludu impa zajmę się obmyśleniem zasady działania owego systemu. W oparciu o Wasze wypowiedzi(oczywiście już w nowym wątku):)
-
- Bóg
- ID: 13
- Profesja: Rzemieślnik
Re: Dwie postacie na jednym koncie
Tu był taki temat
Generalnie tego nie wykluczam ale na zasadzie takiej, że niemożliwe będą bezpośrednie interakcje między postaciami - nie będą one istniały dla siebie nawzajem
Generalnie tego nie wykluczam ale na zasadzie takiej, że niemożliwe będą bezpośrednie interakcje między postaciami - nie będą one istniały dla siebie nawzajem
E M P I R E W I L L R I S E !...
-
- ID: 702
Orgu, a jak obie będą należeć do tej samej Gildii? Nie będa mogły sobie przekazywać "towarów"?Orgrael Ogniojad, Pan Płomieni pisze:Tu był taki temat
-
- Bóg
Sęk w tym żeby nie mogły - tylko pojawia się problem jak to zrobić. Być może tylko 1 postać mogłaby należeć do gildii.
-
- ID: 1474
przeciez aktualnie 90 procent malzenstw w imperium to gra jednej osoby na dwoch kontach
-
- Strażnik
- ID: 0
W sumie moja żona również mogłaby zacząć grać i problem miałbym rozwiązanyTimokall pisze:przeciez aktualnie 90 procent malzenstw w imperium to gra jednej osoby na dwoch kontach
I niby rzuciło mi się to w oczy ale jakoś się temu nie przyglądałem bardziej ;P
-
- Bóg
Śmiem twierdzić że statystyka jest przesadzona, sam fakt jest raczej trudny do zweryfikowania i zabezpieczenia
Niemniej nie jest to legalny sposób gry...
Niemniej nie jest to legalny sposób gry...
-
- Archanioł
- ID: 166
- Profesja: Druid
Jestem za, ale bez zabezpieczeń. I tak znajdzie się obejście, a zakończy banami i spędzaniem eonów na zabezpieczeniach. Podwójne konta za to są szansą dla gildii paroosobowych, gdzie jest trudno o obsadę. Gildia potrzebuje 2 rzemków i pewnie 2 warzących. Mając możliwość grania na 2 konta więcej osób zainteresuje się wytwórstwem, a nie tylko walką.
2 konta nie osiągną i tak więcej niż 2 dobrze współpracujących graczy. Farmienie jest sukcesywnie ograniczane, więc opłaca się grać normalnie.
2 konta nie osiągną i tak więcej niż 2 dobrze współpracujących graczy. Farmienie jest sukcesywnie ograniczane, więc opłaca się grać normalnie.
-
- Bóg
Odważny jesteś...Jestem za, ale bez zabezpieczeń.
Ja tu boję się najbardziej tego, że będzie to niczym więcej, jak legalizacją Farm - jedna postać do grania, druga do farmienia i przekazywania wszystkiego tej pierwszej.
To w linii prostej sprowadzi się do tego, że kto nie ma farmy - nie liczy się w grze, bo nie dogoni tych, co farmy mają...
Zaowocuje to tym, że ci, którzy nie będą mieli ochoty/potrzeby/czasu posiadania drugiej postaci, zwyczajnie się zniechęcą do gry, w której nie mają szans i zaraz zostanie w niej 30 osób, z czego połowa to farmy...
Moim zdaniem przy wprowadzaniu 2 postaci z 1 konta konieczne jest utrudnienie jakichkolwiek interakcji między nimi. W myśl zasady - chcesz mieć legalną farmę, to się z nią męcz.
Chcesz grać 2 postaciami w miarę równorzędnie - te ograniczenia ci tego nie zablokują - wymuszą raczej, byś grał z innymi graczami tak jak dotychczas.
Jeśli założeniem jest dodanie opcji gry więcej niż 1 postacią na raz, to nie po to, by tworzyć legalne farmy...
Jestem jednak otwarty na dyskusję i argumenty - przekonaj mnie, że tak nie będzie
-
- Archanioł
- ID: 166
- Profesja: Druid
Farmienie nadal będzie nielegalne. Za to byłbym za jeszcze większą integracją multikonta - wspólna zbrojownia, bogactwa, konto bankowe.
Walka z opłacalnością farm jest możliwa. Walka ze współpracą między kontami jest niemożliwa. Jak nie wyfarmię drugim kontem dla siebie, to dogadam się z kimś, kto drugim kontem wyfarmi dla mnie za to, że ja mu coś wyfarmię. Wrogiem nie jest możliwość współpracy między kontami, a farmienie.
Walka z opłacalnością farm jest możliwa. Walka ze współpracą między kontami jest niemożliwa. Jak nie wyfarmię drugim kontem dla siebie, to dogadam się z kimś, kto drugim kontem wyfarmi dla mnie za to, że ja mu coś wyfarmię. Wrogiem nie jest możliwość współpracy między kontami, a farmienie.