Ogólna uwaga: korzystam z czarnego tekstowego layoutu, także jeśli coś wygląda gdzieś inaczej, to ja tego nie wiem

1. To kwestia trochę estetyczna, ale też związana z UX. Mianowicie sposób prezentacji treści w zakładkach z czarami, zwojami, surowcami, uzbrojeniem, statystykami itp jest bardzo niejednolity. Używane są różne style formatowania, co zmniejsza czytelność gry jako takiej.
2. Zakładka ze zwojami ma względem pozostałych bardzo istotny mankament - te przeklęte kreski, będące zdaje się obramowaniem śródtytułów. Sprawiają wrażenie napaćkania.
3. Zakładka z bogactwami ma trochę bezsensowny układ: najpierw blok z minerałami, poniżej obok siebie bloki z ziołami i nasionami, potem pojedynczy blok z reagentami. Wygląda dość przypadkowo i nieprzemyślanie, a przy tym trochę utrudnia przeglądanie, szczególnie przy większej liczbie reagentów. Wydaje mi się, że trzy pierwsze bloki są w stanie się zmieścić obok siebie, skracając w ten sposób stronę "z góry na dół" względem obecnego układu i robiąc miejsce na więcej reagentów widocznych na raz. Jeśli nie, to już lepiej zrobić z tych bloków zwijane (z pomocą js) listy jedna pod drugą - powstaje regularny układ i jednocześnie można sobie samemu zrobić miejsce, zwijając akurat niepotrzebne wiadomości.
4. Zwoje i uzbrojenie potrafi się bardzo rozrastać, szczególnie to ostatnie. Byłoby bardzo korzystne dla przeglądających, gdyby istniała możliwość zwijania poszczególnych bloków.