6. Ograniczony wpływ Diamentów na zyskiwane AP - większy wpływ małych ilości Diamentów, posiadanie powyżej 25-30 szt. nie zwiększa już szansy na bonusowe AP.
Nadal za poziom można dostać max 4 ap a człowiek +1?
Na wszystkie zdobyte poziomy nie zaobserwowałem nawet razy abym dostał 5 AP.
2. Modyfikacja sposobu dropienia zwojów w Bibliotece Daranis - nieco bardziej adekwatnie do profesji i poziomu.
Wydając 500 PP w bibliotece dostałem jakieś 5 zwojów dla maga na 125+ inta a nie dostałem żadnego na obecny poziom i potrzeby czyli Elementarna osłona i Osłona magii. Dostałem natomiast 15 czarów dla kapłana od 44 inta do 245inta. 14 zwojów dla druida, dużo zwojów dla nekromanty i paladyna. Zwojów czarodzieja było najmniej (2-3razy mniej niż pozostałych) i praktycznie żaden który jest mi obecnie potrzebny
Aby nauczyć się Elementarnej osłony potrzeba 3,8k czaroznastwa.. czyli ponad 3 razy tyle ile mam obecnie grając tylko pod czaroznastwo. Zanim będę miał tyle czaro to już ten czar będzie nie użyteczny.
Może Szkoła Muzyczna im. Zenona Martyniuka dla Barda- jeżeli mamy wystarczająca ilość skilla możemy przeskoczyć wymagani lvlowe dla piosenek. Nie powinno to być chyba zbyt mocno ze względu na % działania, na starcie ani my, ani potworki nie maja potężnych statystyk, żeby ten % dawał jakaś kolosalna różnice.
Drop zwojow na zmiane wymaga drobnych modyfikacji. Z amuletem poszukiwacza na 27 poziomie zmarnowalem circa 400 ene, ani jeden nie wpadl.
EDIT.
2100 PP w akadaemi pozwolilo na znalezienie wszystkich 4 zwojow.
EDIT2.
Proponuje zmniejszyc tez ilosc wymaganych ogonow wilkolaka, obecnie jest to 75, co wydaje sie dosc wysokim progiem.
35-40 byloby bardziej realistycznie.
W kwestii trafien, na chwile obecna zdaja sie byc OK, aczkolwiek zbyt wczesnie zeby cos sensownego stwierdzic.