Rozkuwanie itemow

Moderator: Aniołowie

ODPOWIEDZ
Szirke Mroczne Serce

ID: 0

Rozkuwanie itemow

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

Ja wiem że w to gra 10 osób, ale na boga, jak można było AŻ TAK zepsuć balans w tej grze XD

Nielimitowana świątynia 15 lat temu nie była aż tak spierdolona jak rozkuwanie, a to chyba najbardziej niesławna mechanika w historii tej gry.

A podobno prowincje i cała mechanika gildii została wywalona do kosza bo dawała za dużą przewagę. No błagam XD

Wywalić całe to rozkuwanie do śmietnika tam gdzie jego miejsce albo zrobić limit 1 rozkucia na item i żadnych pojebanych reakcji łańcuchowych. Autentycznie, jak można było tego jeszcze nie załatać XD
Szirke Mroczne Serce

Re: Rozkuwanie itemow

Ja wiem że administracja ma to w dupie, ale powtórzę jeszcze raz. Żadna dodana mechanika w historii tej gry nie zepsuła jej tak bardzo jak rozkuwanie itemów
Szirke Mroczne Serce

Pozwolę sobie od razu rozwinąć myśl, z pewnością na próżno, ale może akurat zrządzeniem losu Org lub Tit zwrócą uwagę co się odpierdala z ich grą

Seryjne rozkuwanie itemów doszczętnie burzy progresję w tej grze. Przepisy inne niż z rozkucia służą tylko i wyłącznie do bicia skila i expa pod rozkuwanie. To nie jest normalne żeby z wilczej szabli +100 z dropu zrobić w kilka rundek wilczą szablę +500 i to z palcem w dupie. Podobno zostały podjęte jakieś hehe działania żeby utrudnić kilkukrotne rozkuwanie, ale itemy trafiające automatycznie na targ rozkuwają się dziecinnie łatwo i pozwalają obejść te rzekome utrudnienia

W efekcie na etapie gdy topowy kapłan tej ery ma 30 poziom i czarnego maga w największych triumfach, po targu i z rączki do rączki latają zestawy eq dające 2000 defa i broń +500 na 14 pr. No jezus maria

Topór +39 drwalstwa i tarcza +30% bloku są już używane od tak dawna że nikt nie pamięta czasów kiedy ich nie było

W międzyczasie dostaję z questa nekromanty legendarny powtarzam legendarny hełm +300. Jest zajebisty, ale od tygodnia mamy już lepszy

W połączeniu z brakiem limitu magazynowania energii ultimate taktyka to zbieranie energii tak długo, aż eq będzie na tyle pojebane, że większego demona będzie można ubić na 30 poziomie. Po co wydawać energię na bieżąco i rzeczywiście grać w tę grę, kiedy można poczekać doslownie kilka dni i mieć o 30% lepsze uzbrojenie. Albo poczekać tydzień i mieć uzbrojenie lepsze dwukrotnie. Granie na bieżąco to obecnie tak naprawdę marnowanie energii, tak samo jak zaliczanie wszystkich lokacji, kiedy można przecież skipnąć od razu z rzeki na cmentarz jeśli tylko damy rzemkom kilka dni na zrobienie kurwa przepaski biodrowej +900

Jeżeli z jakiegokolwiek absurdalnego powodu administracja uważa, że ta mechanika nie psuje absolutnie kompetytywnej rozgrywki, to należy przynajmniej ograniczyć ponownie zbieranie energii i to do dość niskiego poziomu (20-30 resetów?).

Uważam że najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak po prostu ograniczyć rozkuwanie do jednego razu. Po rozkuciu oflagować przedmiot jako rozkuty, aby nie dało się już nigdy rozkuć go ponownie. W ten sposób twórca tej zjebanej mechaniki może wciąż chełpić się tym jak rozwija tę grę, a przy tym gra będzie o wiele mniej niezbalansowana
Sepe Waleczne Serce E Nder

ID: 1385
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Paladyn

Post autor: Sepe Waleczne Serce E Nder »

Szirke jest za stary na dyplomację, ale ma słuszność. :(

Ja nawet rozumiem konieczność przyśpieszenia progresji, bo jakby mi ktoś teraz, w wieku 33 lat kazał siedzieć 25 lvli w rzece to bym poważnie przemyślał swoje życie. Ale uzależnianie całej gry od tego kto ma jakich kolegów-rzemieślników nie ma żadnego sensu, a przede wszystkim zupełnie wypłaszcza różnice między graczami.

Już tłumaczę. Szire gra nekromantą, Jube paladynem, ja też paladynem. Wczoraj mieliśmy lvl odpowiednio 30, 28 i 32. Mamy różne buildy sratatata. Różnice w statach łącznie między nami są rzędu 150-200, co na tym etapie powinno być znaczącą różnicą. Tymczasem robimy dokładnie taką samą progresję, bo i tak czekamy na rozkuty sprzęt :? Jeszcze dwa dni temu żaden z nas nie miał podjazdu do labiryntu, wczoraj wjechały nowe itemy i wszyscy trzej zatłukliśmy wynaturzonego. No to po co w ogóle robić te buildy?

A swoją drogą, że tarcze +30% też wywracają sztukę buildbuildingu do góry nogami, bo żadna reakcja poza blokami nie ma najmniejszego sensu.
Wirginix, Anielski Wieszcz

ID: 163
Profesja: Rzemieślnik

Post autor: Wirginix, Anielski Wieszcz »

No nie wiem czy żadna interakcja nie ma sensu, bo patrząc po HS i wbb to kontry królują, jeśli chodzi o umiejętność, która wcześniej czy później o sobie przypomni tym co nie biją jej.

A co do rozkuwania to nie to jest problemem ono działa prawidłowo, po prostu nowy sklep miejski w więcej ofert nie działa jeszcze tak jak proponowałem, bo ma kilka błędów.
Pierwszy dość istotny to znikające EQ z niego, a dzieje się to z kilku przyczyn, które nie powinny mieć miejsca.
W takim miejskim nawet powinny pojawiać się warianty legendarne/magiczne co by rozwiązało wiele aspektów.
Drugi to trudność rozkucia itemka ze sklepu miejskiego powinna być podobna do tej co mają rzemkowie jak rozkuwają dany przedmiot pokolei, czyli z każdym rozkuciem trudność drastycznie rośnie. Wtedy nie ma takiej wiązanki długiej na zasadzie ktoś rozkuje dany item, wykuje pojawi się w miejskim i kolejny rzemek go rozkuje itd. itd. Bo możliwość ponownego rozkucia pojawia się wtedy gdy item już nie będzie aż tak porządny, bo będą inne i wróci sytuacja, gdzie item opłaca się rozkuć maksymalnie dwukrotnie nie licząc kilku wyjątków gdzie rozkucia są trzykrotne.

Tak, kontry królują. Wśród ludzi, którzy nie mają dostępu do tarczy 30% bloków. Lol.
Szirke Mroczne Serce

Kurwa kontry królują xD Napisz jeszcze że czarodziej najlepsza profesja

Jezu, jak można uważać ze rozkuwanie nie zniszczyło balansu w tej grze to nawet ja nie
Wirginix, Anielski Wieszcz

ID: 163
Profesja: Rzemieślnik

Post autor: Wirginix, Anielski Wieszcz »

Dostajesz za walkę koło 30+ wbb, czy jakieś grosze? :p
I tak bloki do kontr jeśli chodzi o umiejętność nie mają póki co podjazdu. Popatrz po HS w wbb jakie profesje tam są, a później na tabelkę ze zwinnością. To chyba oczywiste, że złodziej pójdzie w kontry niż w bloki nawet jakby miał dostęp do tarczy xD z prostej przyczyny, nie będę pisał jakiej, popytaj złodziei :P
Szirke Mroczne Serce

30-35 dostaje za niedzwiedziołaka, mohga i inne gówno z labu z blokami, chujowa zwinnością i szybkością, jak już musisz wiedzieć

Zresztą porozmawiajmy o skuteczności kontr, wbb i zwiny jak złodzieje nie będą mieć dostępu do rozkuwanego eq, o którym mowa w wątku, bo można je równie dobrze zgarnąć z targu i jakoś śmiem wątpić, żeby biegali w przepaskach biodrowych +44 w ramach fair play

Zresztą o czym ja mówię, trzeci w hs w wbb jest nekromanta, z pewnością ma w ciul zwiny
ODPOWIEDZ