Quest na skrzynkę i reszta wiedzy tajemnej
Moderator: Aniołowie
-
Szirke Mroczne Serce
- ID: 0
- Rasa: Człowiek
Re: Quest na skrzynkę i reszta wiedzy tajemnej
Ktoś mógłby zechcieć napisać „twój stary”, ale z pewnością nikt się do tego nie posunie
-
Vania
- Anioł
- ID: 1920
- Rasa: Cz³owiek
Twój stary joł
Dobra to myslę, że omówione przez poczte i wyjaśnione z osobą, której sprawa dotyczyła.
A jeśli chodzi o questa, to po oddaniu krasnoludowi młota kowalskiego, pojawia się u krasnoluda opcja umagiczniania za diamenty.
Kolejnym etapem jest więc umagicznianie sprzętu/uzbrojenia, aż to się rozsypie. Wtedy pojawi się kolejne zadanie.
Dobra to myslę, że omówione przez poczte i wyjaśnione z osobą, której sprawa dotyczyła.
A jeśli chodzi o questa, to po oddaniu krasnoludowi młota kowalskiego, pojawia się u krasnoluda opcja umagiczniania za diamenty.
Kolejnym etapem jest więc umagicznianie sprzętu/uzbrojenia, aż to się rozsypie. Wtedy pojawi się kolejne zadanie.
-
Szirke Mroczne Serce
Dlaczego jedni wydają 2 diamenty i dostają skrzynkę, a inni wydają 16 i dalej nie mają?
-
Wirginix, Anielski Wieszcz
- ID: 163
- Profesja: Czarodziej
Podpowiem: bo tak,
analogicznie jak jedni trafiają coś po 1-3 kroku, a inni wydają kilkanaście/kilkaset eny na to samo i potrafią nie trafić.
analogicznie jak jedni trafiają coś po 1-3 kroku, a inni wydają kilkanaście/kilkaset eny na to samo i potrafią nie trafić.
-
Szirke Mroczne Serce
Czyli twierdzisz, że to rng? Stan młotka nie ma tu nic do rzeczy?
Tak, to głównie RNG, lvl też ma znaczenie. - V
Tak, to głównie RNG, lvl też ma znaczenie. - V
-
Są jakieś różne zależności, ale jest też jakaś losowość. Młotek też miał jakieś znaczenie. Nie rozumiem tego drążenia by mieć coś na tacy rozpisane krok po kroku. Ja np. nie wiem jakie dokładnie są wymogi i czy są jakieś dokładnie ukryte by mieć jak najszybciej i jak "najtaniej" skrzynkę. Jesteś tego ciekaw to badaj różne zależności. Nie mniej w zeszłej erze dostałem skrzynkę szybko i w jakiejś jeszcze erze też dostałem skrzynkę. W tej jeśli mnie najdzie to pewnie też się o nią postaram.
Ogólnie skrzynkę z questa obecnie jest dużo prościej dostać niż gdy ona wchodziła do gry, wtedy wydatek dużej ilości diamentów (dużej w zamyśle 50+, a nawet i ponad 100) mógł nie dać sukcesu w postaci skrzynki.
Ogólnie skrzynkę z questa obecnie jest dużo prościej dostać niż gdy ona wchodziła do gry, wtedy wydatek dużej ilości diamentów (dużej w zamyśle 50+, a nawet i ponad 100) mógł nie dać sukcesu w postaci skrzynki.
-
Szirke Mroczne Serce
Nie wiem po co w ogóle wdaje się w tę dyskusję, ale ok. Stary, właśnie to robię. I chwytam się różnych metod żeby nadrobić 10 er zaległości, podczas których ty i tobie podobni eksperci z doktoratem z imperium rpg mogli sobie robić data mining na tysiącach diamentówJesteś tego ciekaw to badaj różne zależności.
A tego że dalej nie rozumiesz różnicy między „na tacy” a „zero wskazówek” już mi sie nawet nie chce komentować
-
Vania udzieliła wskazówki bardzo czytelnej:
"Kolejnym etapem jest więc umagicznianie sprzętu/uzbrojenia, aż to się rozsypie. Wtedy pojawi się kolejne zadanie."
Nie wiem jaka większa wiedzą jest tu potrzebna, resztę się bada samemu o to chyba w questach chodzi.
Myślisz, że jak quest wchodził do gry to ktoś miał wiedzę jak go się robi? (Pomijając twórcę/twórców questa)
Każdy quest był dla każdego kiedyś nowym. Oraz każdy zdobywał kiedyś taką wiedzę, który quest jak robić, a Ty mam wrażenie, że tą wiedzę nie chcesz sam zdobywać tylko by ktoś wyłożył ją na stół, bo wiadomo tak jest prościej. Teraz masz tą dogodność, że są ery testowe otwarte dla wszystkich i możesz zdobyć wiedzę szybciej niż w bazowej erze.
"Kolejnym etapem jest więc umagicznianie sprzętu/uzbrojenia, aż to się rozsypie. Wtedy pojawi się kolejne zadanie."
Nie wiem jaka większa wiedzą jest tu potrzebna, resztę się bada samemu o to chyba w questach chodzi.
Myślisz, że jak quest wchodził do gry to ktoś miał wiedzę jak go się robi? (Pomijając twórcę/twórców questa)
Każdy quest był dla każdego kiedyś nowym. Oraz każdy zdobywał kiedyś taką wiedzę, który quest jak robić, a Ty mam wrażenie, że tą wiedzę nie chcesz sam zdobywać tylko by ktoś wyłożył ją na stół, bo wiadomo tak jest prościej. Teraz masz tą dogodność, że są ery testowe otwarte dla wszystkich i możesz zdobyć wiedzę szybciej niż w bazowej erze.
-
Szirke Mroczne Serce
Dziękuję, tato
Edit
Ostatni etap questa krasnoluda czy aby nie wkradł się tam mocny błąd w diamentach przy tym queście?
Mianowicie pewien gracz dostał skrzynkę za tylko 2 diamenty, co przy tym co owa skrzynka daje to jest śmiesznie mała ilość diamentów. Tam czasem nie powinno być 20 diamentów?
Łatwo można porównać z innym graczem który wydał 26 diamentów i dalej nie ma skrzynki i questa, przewaga jest jedynie w liczbie umagicznionych itemow na korzyść tego gracza.
Nie mniej jak się patrzy na questy to nie mają takich problemów z komunikowaniem kolejnych etapów oprócz tego ostatniego etapu questa krasnoluda.
Edit
Ostatni etap questa krasnoluda czy aby nie wkradł się tam mocny błąd w diamentach przy tym queście?
Mianowicie pewien gracz dostał skrzynkę za tylko 2 diamenty, co przy tym co owa skrzynka daje to jest śmiesznie mała ilość diamentów. Tam czasem nie powinno być 20 diamentów?
Łatwo można porównać z innym graczem który wydał 26 diamentów i dalej nie ma skrzynki i questa, przewaga jest jedynie w liczbie umagicznionych itemow na korzyść tego gracza.
Nie mniej jak się patrzy na questy to nie mają takich problemów z komunikowaniem kolejnych etapów oprócz tego ostatniego etapu questa krasnoluda.
-
Xsani, Kurzy Faraon
- ID: 998
- Profesja: Druid
Haf robię tego questa na dwóch postaciach.
Na jednej - młotek 5/5 - 142 lvl - 6 umagicznień i dalej nic.
Na drugiej - młotek z 14/72 jakoś - 107 lvl (tu zaczęłam chyba około lvlu 80 robić tego questa)- 12 umagicznień też dalej nic.
Możliwość umagiczniania odnawia się po przelogowaniu gry - czy to w ogóle jest normalne, że nie trzeba czekać całej doby?
Wir pytam się ludzi, bo zastanawiam mnie czy wszystko działa jak powinno
. Jak jedna osoba dostaje po jednym umagicznieniu, a druga nie dostaje po w sumie 18 razem na dwóch kontach, a sposób odświeżania krasnoluda jest tak dziwny. to mnie może chyba zastanawiać czy robię coś nie tak, czy to jest w ogóle dobry quest i co się dzieje? W każdej innej grze weszłabym do poradnika i sprawdziła co i ja. W tej grze ten quest jest jednym z niewielu, praktycznie nie opisanych i o którym mało kto wie. Jak zejdzie mi miesiąc i rozwale w sumie 100 diamentów to dalej mam nie pytać, bo chce mieć wszystko na tacy, a może w ogóle mam jej nie dostać, bo RNG mnie pokarało i będę robiła tego questa całą erę i nie będzie żadnych efektów? W questach chodzi o to, żebyś wiedział co masz do zrobienia, jak masz do zrobienia i co jest Twoją nagrodą. Całe podejście z robieniem z jednego zadania jakieś mistycznej wielce strzeżonej tajemnicy, jest wystarczającym obrazem tego jak wygląda Imperium, jak wygląda community i odpowiada na pytanie dlaczego mamy tutaj tak mało graczy
.
Na jednej - młotek 5/5 - 142 lvl - 6 umagicznień i dalej nic.
Na drugiej - młotek z 14/72 jakoś - 107 lvl (tu zaczęłam chyba około lvlu 80 robić tego questa)- 12 umagicznień też dalej nic.
Możliwość umagiczniania odnawia się po przelogowaniu gry - czy to w ogóle jest normalne, że nie trzeba czekać całej doby?
Wir pytam się ludzi, bo zastanawiam mnie czy wszystko działa jak powinno
Ostatnio zmieniony 12 lut 2026, o 17:39 przez Xsani, Kurzy Faraon, łącznie zmieniany 1 raz.