Arena/Taktyka walki

Masz pomysł na dodatkowe funkcjonalności do Imperium? Chcesz zaproponować jakąś zmianę w istniejącym module? Napisz koniecznie!

Moderator: Aniołowie

ODPOWIEDZ
Trollin

ID: 0

Arena/Taktyka walki

Post autor: Trollin »

Idąc za potrzebą przetestowania kilku podejść, taktyk i sprzętów zauważyłem, że nie mam za bardzo gdzie i jak tego zrobić. Tak, mogę marnować energię na latanie po tych samych lokacjach, szukaniu tych samych mobów i testowaniu różnego uzbrojenia na nich. Co jednak, gdyby dodać taką opcję w taktyce walk lub w mieście na arenie treningowej? Np. Możliwość ataku na znaną już bestię za złoto ale bez nagród tylko czysta informacja.

Jest bardzo wiele czynników które wpływają na samą walkę i warto wiedzieć jakiej powtarzalności mogę oczekiwać po zestawie swojego uzbrojenia.
Sepe Waleczne Serce E Nder

ID: 1385
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Paladyn

Re: Arena/Taktyka walki

Post autor: Sepe Waleczne Serce E Nder »

To byłby przydatny ficzer
Szirke Mroczne Serce

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

Ale jak to tak, testować sobie walkę z większym demonem bez dobić????????? W głowach się tym nowym graczom poprzewracało 🤯🤯🤯
Titanium, The Sin
Bóg

ID: 51

Post autor: Titanium, The Sin »

Zaskoczę Was, ale taki pomysł był dyskutowany, są założenia i będzie implementowany :)
Sama walka nie będzie darmowa i będą dodatkowe warunki, ale będzie można testować taktyki
World needs a professional, not a hero.
Trollin

Post autor: Trollin »

Szirke Mroczne Serce pisze: 14 cze 2026, o 11:17 Ale jak to tak, testować sobie walkę z większym demonem bez dobić????????? W głowach się tym nowym graczom poprzewracało 🤯🤯🤯
cały czas pozostaje kwestia RNG.

Sprawdzać można by było powtarzalność na potworach które się zna i pokonało lub odpowiednio do tego przygotowanej kukle.
Bez odpowiedniej próbki nie da się bezpośrednio porównać potencjału 2/3 zestawów
Titanium, The Sin
Bóg

ID: 51

Post autor: Titanium, The Sin »

RNG na razie nie zmienimy ;) może z czasem będzie bardziej przewidywalne ;)
W takim module na pewno będzie chodziło o to, by opierać taktykę na czymś co się już pokonało, pod przyszłe stwory byłoby chyba zbyt dużym handicapem
World needs a professional, not a hero.
ODPOWIEDZ