Na poczatek, ten post to jest troche propozycje zmian a troche moje marudzenie. Gralem w erze 1, 2 i 9. Teraz wrocilem i niestety niewiele sie zmienilo :/
Wiec mam kilka pomyslow/marudzen/sugestii...
1. Ilosc ludzi co gra jest mala naprawde i jesli cos sie nie zmieni to ilosc sie nie zwiekszy...
2. Na pierwsze wejscie graficznie to sie nie zmienilo od ery 1... moze sa jakies zmiany ale ich nie widac na 1 rzut oka. No i miejsca ktore mozna zwiedzic jako lista do odwiedzenia.... moim zdaniem trzeba to updetowac do obrazkow jakichs.
3. Przygladanie sie. Jest to fajny pomysl... Daje tez duza mozliwosc rozbudowy kowalstwa o ktorej jeszcze powiem.
4. Rozbudowa kowalstwa (mowilem ze bede o tym mowil). Kowalstwo sie zmienilo od kad ja gralem w erze 9 (lub 1) na lepsze, ale sa miejsca na poprawy. Np czemu pola ziol sa graficzne a kowalstwo nie? (wiem trudne ale lepiej by chyba bylo). Pomijajac grafike, dodalbym mozliwosc dodawania ozdob do ekwipunku np. herbu rodowego albo klejnotow bez efektu na wydajnosc ekw. ale aby przy przygladaniu sie dalo sie "wyruzniac" bardziej.
Kolejna rzecz, czemu wkwipunek musi byc zrobiony z tego co jest napisane?? Czemu nie mozna np. robic sztyletu ze srebra, zlota albo platyny?? karzydy by mial troche inne wlasciwosci... no i jako dodatek aby mozna bylo dodawac ozdoby (jak pisalem wczesniej szlachetne kamienie albo herb rodowy).
5. Kamieniolomy, z tego co kiedy gralem to sie wydobywalo: Kamień, Burelia, Alethite. Wiem ze bylo costam z tym do budowy domu, ale czemu nie da sie wydobywac rudy zlota, srebra, platyny czy zelaza?? Huta jest i mozna by bylo z tego przetopic materialy. A no i wykopywaloby sie kamienie szlachetne na ozdoby ekw.

6. Czemu nie ma broni dystansowych? Wiem ze powinno sie zmienic walke i zasady ale na poczatek dajmy ludziom luki, i proce i kusze?
7. Czemu K**** nie ma tarcz?? masz bron w jednej rece a tarcze w drugiej?? albo bron dwureczna? To chyba ma sens?? A i przy okazji mozna skille rozbudowac, z walki bronia na walke bronia i tarcza, walke bronia dwureczna, walke 2 broniami i walke bronia dystansowa...
8. Domy. Nie wiem po co sa domy, kiedys pytalem o ta sliczna Ari i z tego co zakumalem to nieiwelki z nich porzytek. Ale czemu nie uleprzyc tego? W domu stawiamy luzko. SApimy. Dostajemy ekstra energie. proste? proste

9. Stolarz. Profesja (umiejetnosc) do robienia mebli do domu. np. luzka do spania lub kuchni do przygotowania jedzenia co za darmo zdrowie przywraca.
10. Herbata. Karzdy umie zrobic herbate, wiec czemu wojownik albo kowal nie moze zrobic najprostrzej mikstury leczenia? Taka naprawde podstawowa co KARZDY umie zrobic?
11. Nie wiem co jeszcze, wypilem sobie drinka i chyba tyle mam do powiedzenia, chwilowo... Aha juz wiem, nie vzepiajcie sie mojej gramatyki i ortografii... ja absolutnie na to nie zwracam uwagi...