Legalne multiki

Moderator: Aniołowie

Toboe, Irbis Mroku
Archanioł

ID: 166
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Druid

Re: Legalne multiki

Post autor: Toboe, Irbis Mroku »

Gra na tyle mało osób, że ciężko obstawić role potrzebne do prowadzenia gildii. Zalegalizowanie jednego multi na pewno nie będzie rozwiązaniem wszystkich problemów, ale imho właśnie kilka rozwiąże. Raz, że może niektórym pojedyncze multi wystarczy, nie musi kombinować z 2+ dodatkowymi kontami, dwa, że będzie lepiej obstawione role w impie i większa niezależność gracza, na brak której można czytać m.in. w temacie o usunięciu klas tworzących.
Hpes

ID: 2379

Post autor: Hpes »

Wytlumacze lopatologicznie, misto wymarlo! jestpusto, nie ma ludzi do obstawienia wszystkich profesji, trzeba zrobic jakis sztuczny tlum zeby to jakos dzialalo, moze kiedys ludzie wroca to wtedy bedziemy sie zastanawiali co dalej ale w chwili obecnej po czystkach zostalo 5 osob w grze (licze tylko topke nie licze stafu i lowlvli co nie wiedza jak baszta wyglada, takze no, to miasto umiera strasznie szybko i trzeba cos z tym zrobic, no chyba ze spelnimy marzenie wira i zostawimy go tu samego xD
Vania
Anioł

ID: 1920

Post autor: Vania »

Hah Tobołek, uparty jesteś, do tematu wracamy co jakiś czas. A że tak łatwo zdania nie zmieniam (skoro argumentów nie było za bardzo), to dalej popieram ten pomysł.
Wirginix, Anielski Wieszcz

ID: 163
Profesja: Barbarzyńca

Post autor: Wirginix, Anielski Wieszcz »

Seph tu chodzi bardziej czy Ty umiesz grać czysto czy potrzebujesz X kont by czuć się dowartościowanym w grze gdzie zostało mało osób.
Ile masz jeszcze kont/dostępów do kont? xD

Nie uważasz, że odwalasz maniane takim postępowaniem i zachowaniem?
Nie wiem też po co mnie się czepiasz, bo nic Ci nie zrobiłem, prócz tego, że zawsze jestem za czystą grą i chyba to Cię najbardziej boli. Nie wnikam już.

I tak w formie zaproponowanej jestem przeciwny, przykład nadużycia, oszustwa, multi itp. pokazałeś w ostatnich dniach. No chyba, że będzie ktoś kto będzie egzekwował czy w impie nie ma multi, które ma "legalne" multi. Bo jakoś nie wierzę, że nie będziesz tworzył nowych kont o ile już nie masz xD
Hpes

Nie gram juz, twoje marzenie sie spelnilo :) zmienilem gre.
Szirke Mroczne Serce

ID: 0

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

To jest autentycznie jeden z najgłupszych pomysłów jakie można wprowadzić teraz w tej grze
Yassa, Tenebris Bellator

ID: 1590

Post autor: Yassa, Tenebris Bellator »

W sumie pomysł fajny, bo można sobie posprawdzać jak się gra innymi profesjami/rasami ale bądźmy szczerzy kto ma czas wyklikania eny na 2/3 kontach jak nie rzadko nie ma się czasu żeby to zrobić na jednym :P
Hpes

Jak wiesz co kliknac to i 10 kont ogarniesz ;)
Yassa, Tenebris Bellator

ID: 1590

Post autor: Yassa, Tenebris Bellator »

No to spójrz na wypowiedź Szirke, że gra dla nowych graczy jest trudna, więc jak nie masz doświadczenia albo kogoś kto Ci będzie podpowiadał co robić to multi dla nich nie będzie atrakcją ani zachętą. No i zrobi się jeszcze większa przepaść między graczami z topki a graczami np. takimi jak ja.
Szirke Mroczne Serce

ID: 0

Post autor: Szirke Mroczne Serce »

Legalne multi to sklejanie tej gry na taśmę bez zrozumienia sedna jej problemów. Dodanie możliwości grania więcej niż jedną postacią tylko pogłębi problemy imperium, bo da jeszcze większą przewagę wyjadaczom z gildiami i jeszcze bardziej skomplikuje rozgrywkę i podniesie próg wejścia.

W praktyce ten pomysł sprowadza się do umożliwienia każdemu prowadzenia sobie na boku rzemka, druida czy zbieracza, żeby obejść to, że obecna forma tej gry zakładała ścisłą współpracę między nimi a walczacymi. A że nikt w to już nie gra i tej podstawowej dynamiki między graczami dawno nie ma, to trzeba po prostu uniezależnić rozgrywkę od rzemkow, druidów i zbieraczy, a nie zasilić grę sztucznymi graczami

Autentycznie nie rozumiem co stoi na przeszkodzie
ODPOWIEDZ