Legalne multiki
Moderator: Aniołowie
-
- Archanioł
- ID: 166
- Rasa: Cz³owiek
- Profesja: Druid
Legalne multiki
Umożliwić z głównego konta utworzenie konta dodatkowego. "Zarejestruj multi" działałoby niemal jak rejestracja nowego konta w grze.
Konto dodatkowe byłoby zupełnie oddzielnym kontem. Bez żadnych restrykcji interakcji między kontami.
Utworzenie konta stworzyłoby mu niezgadywalne hasło i e-mail w domenie impowej. By na nie wejść, trzeba wejść na swoje konto główne, a potem kliknąć "przełącz się ma multi". Na koncie multikowym byłoby "powrót na konto główne".
W profilu multi byłaby informacja które konto jest głównym. Na koncie głównym informacja jakie ma konto dodatkowe - informacja ta byłaby jawna.
Takie multi nie ma sensu nadawanie restrykcji w interakcji ponieważ:
- restrykcje musiałby ktoś napisać a potem pilnować, czy nie są obchodzone
- multi nie będzie działać lepiej niż 2 graczy ściśle współpracująca. Jak zaniedba konto dodatkowe dla boostowania głównego, będzie mieć potem problem z wykorzystaniem konta zaniedbanego.
Konto dodatkowe byłoby zupełnie oddzielnym kontem. Bez żadnych restrykcji interakcji między kontami.
Utworzenie konta stworzyłoby mu niezgadywalne hasło i e-mail w domenie impowej. By na nie wejść, trzeba wejść na swoje konto główne, a potem kliknąć "przełącz się ma multi". Na koncie multikowym byłoby "powrót na konto główne".
W profilu multi byłaby informacja które konto jest głównym. Na koncie głównym informacja jakie ma konto dodatkowe - informacja ta byłaby jawna.
Takie multi nie ma sensu nadawanie restrykcji w interakcji ponieważ:
- restrykcje musiałby ktoś napisać a potem pilnować, czy nie są obchodzone
- multi nie będzie działać lepiej niż 2 graczy ściśle współpracująca. Jak zaniedba konto dodatkowe dla boostowania głównego, będzie mieć potem problem z wykorzystaniem konta zaniedbanego.
-
- ID: 4940
- Rasa: Człowiek
Re: Legalne multiki
A tu popieram, ja do tej pory grałem tylko kowalem w „normalnych” erach, w testowych walczę, żeby poznawać lepiej grę, wiedzieć jakie uzbrojenie jest potrzebne walczącym na jakim etapie i co się może przydać. Jakby posiadanie drugiego konta było legalne to chętnie bym skorzystał.
-
- ID: 2666
- Profesja: Wojownik
Pewnie nie znalazłbym chęci aby klikać dwoma XD ale fajnie byłoby mieć taką opcję!
-
- ID: 2379
Ja jestem za, ale uwazam ze nie ma potrzeby blokowania interakcji bo polak potrafi i tak to obejdzie, a tym sposobem zalataloby sie dziure braku graczy, uwazam ze majac 3 konta drut rzemek i walczacy zalataloby sie braki w grze, jesli za 30 lat gra sie rozkreci to bedzie mozna wrocic do tylko 1 konta, na ta chwile uwazam ze to jedyna rozsadna opcja zeby gra jakos sie rozwijala bo w dzisiejszych czasach nie ma nawet tylu ludzi zeby wszystkie profesje obsadzic
-
- ID: 4989
- Profesja: Rzemieślnik
W sumie też popieram. Lubię grać druidem/rzemkiem, ale lubię też walczyć, bo kręci mnie różnorodność. Dlatego gram głównie druidem, bo warzy, walczy i, w ograniczonym zakresie, kuje (w końcu ma charyzmę, to dlaczego tego nie wykorzystać). Ale to sprawia, że nie jestem ani super druidem warzącym, ani walczącym, o kuciu nie wspomnę i zawsze odstaję od topki, bardzo. Nottka, raczej tak czy siak, nie pokonam, ale fajnie byłoby powspierać ludzi warząc/kując, oraz powalczyć sobie dla fanu docierając dalej niż do Krypty 

-
- Anioł
- ID: 2011
Tob, tak luźno rozmawiając. Konto główne i dodatkowe mogły by być tej samej profesji?
Co w sytuacji gdy 3 walczących weźmie sobie po rzemyku i każdy przekuwa dany Item by go szybko masterowac?
Konto dodatkowe ma 100% expa czy na przykład zdobywa tylko 60%?
Co w sytuacji gdy 3 walczących weźmie sobie po rzemyku i każdy przekuwa dany Item by go szybko masterowac?
Konto dodatkowe ma 100% expa czy na przykład zdobywa tylko 60%?
-
- Archanioł
- ID: 166
- Profesja: Druid
Żadnych ograniczeń. Traktować konta jak zupełnie oddzielne osoby mogące normalnie grać, jedynie "czytające sobie w myślach" i kary nakładane na oba konta za przewinienia na którymkolwiek. Żadnych wymyślnych ograniczeń z limitowaniem expa czy co.
Potrójne przekuwanie i teraz jest możliwe. Jeżeli system pozwala na zbyt op eq przy 3 rzemkach w gildii, to znaczy, że gra nie jest dostosowana do większej liczby graczy niż wymierająca garstka i trzeba się pochylić nad takimi mechanizmami, a nie nad graczami, którzy go wykorzystają.
-
- ID: 4940
- Rasa: Człowiek
Zwoje które wpadają na trzecie wykucie wymagają tyle charyzmy, że nim się wbije wymagana ilość to uzbrojenie które by z niego powstało i tak jest w tyle za nowszymi rozkutymi dwukrotnie i umagicznionymi. Nie wspominajac o wogulu który wyciąga co raz to mocniejsze uzbrojenie z bagna. Tak to wygląda z tym przekuwaniem x3. Odnośnie limitów to jestem zdania jak wyżej, bez limitów expa czy jakiś innych, normalne konto.
-
- ID: 163
- Profesja: Barbarzyńca
A ja jestem przeciwny robienia takiego "jawnego" cyrku, patrząc ile osób poleciało, a jeszcze może polecieć z Bengali... Bo to będzie wyglądało, że multi będzie miało legalne multi...
Kto tego będzie pilnował? Kto będzie egzekwował, sprawdzał logi, zrobi się przepraszam za słowo pierdolnik, jeszcze większy niż jest obecnie w roli głównej wspomniana wcześniej gildia...
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że będą grali czysto xD
Kto tego będzie pilnował? Kto będzie egzekwował, sprawdzał logi, zrobi się przepraszam za słowo pierdolnik, jeszcze większy niż jest obecnie w roli głównej wspomniana wcześniej gildia...
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że będą grali czysto xD
-
- ID: 2379
Jako ze jestes najlepszym detektywem, dostaniesz arche i bedziesz mogl sprawdzac kazdemu logi