1. Dobrze, że bug został odkryty - Rubinowy Dwór powinien zostać od razu zablokowany, a szczerze mówiąc, w ogóle wywaliłbym go z gry, bo do niczego nie służy poza dropieniem skrzydlatych nadziaków - ratio energii do expa jest żenujące w całej lokacji, dlatego tak długo nikt tam nie chodził i nie znalazł błędu*.
2. Rzecz jasna jestem winien podwójnego przestępstwa: po pierwsze exploitu, po drugie autoklika, bo nikt chyba nie podejrzewa, że zrobiłem 17 tysięcy kroków w RD ręcznie xD Robiłem to tylko dla dymu, w pełni świadomy ewentualnych konsekwencji i chętnie przyjmę karę, jakakolwiek by ona nie była.
3. Zacząłem expić w RD na 88 lvlu żeby wydropić trochę przedmiotów - z zupełnie szczerą intencją. Wydałem tam dokładnie 971 całkiem legalnej energii, za co zdobyłem 7 lvli. Kolejne 37 są nielegalne, nie jestem do końca pewien, ile AP mi to przyniosło, bo wcześniej już jakieś miałem odłożone, ale łącznie około trzystu. Poza tym przyniosłem z RD około 100 milionów złota: 50 trafiło bezpośrednio do AS, 40 wydałem na przemianę, resztę wydałem na głupoty. A, jeszcze Wirginix dostał swoje 5%
Jeśli chcecie to naprawiać, to działanie buga opisałem już w 1 poście, ale na wszelki wypadek jeszcze raz:
1. Dojście do RD przez https://i-rpg.net/wyprawa.php?go_to=rubymanor zabiera 15 energii tak jak powinno.
2. Pierwsze przejście RD zabiera normalnie energię tak jak powinno - każdą komnatę trzeba najpierw znaleźć po bożemu. Potem zaczynają się kłopoty, bo:
3. Kiedy już znajdziemy komnaty, możemy swobodnie przełączać się między nimi bez straty energii.
4. Tak długo jak mamy energię, komnaty zjadają ją normalnie po 0,4-0,7 za krok.
5. Kiedy energia się kończy, lokacja zaczyna wypluwać komunikat "Nie masz dość energii", ale kroki mimo tego odbywają się dalej; w dowolnej chwili można wrócić do przedsionka, zmienić komnatę przez link z sufiksem ?action=explore&step=in4 (gdzie 2,3,4,5 to komnaty). Odświeżanie tego linku daje pustą stronę - trzeba wejść na ?action=explore&step=explore żeby dalej eksplorować lokację.
6. Każda komnata poza rubinową kończy się w którymś momencie i lokacja automatycznie wraca na korytarze, które też nie pobierają energii.
7. Banalnie prosty skrypt ktorego używałem znajdziecie tutaj . Jedyne, co było w stanie go zatrzymać, to encounter.php, ale dopisanie obejścia byłoby też bardzo łatwe.
Pozdrawiam i czekam na karę.
* PS To też dużo powiedziane, bo multikonta Sepha grzały rubinowy dwór całymi nocami dopóki jeszcze nie miał bana